Filer

Filer du kan downloade

Eller la vær...

Filer

   Gennem årene har jeg lavet mange små og store programmer til Amiga computeren. Her er et lille udvalg af de (små) programmer som der evt. er interesse for. Alle programmer er EMail-/cardware, hvis du bruger dem ofte, send venligst en EMail til tommytamsen@iname.com eller et postkort addresseret til:
   Tommy Tamsen
   Hobrovej 18, 4. tv.
   8900 Randers
   Denmark

   Her skulle nok stå al mulig mumbo jumbo om ansvar osv., jeg nøjes med at sige at alle programmer bruges under eget ansvar. Hvis man downloader noget fra nettet, ber man selv om det 8-)
   Lige nu er der ikke så mange programmer her, men kik ind en gang imellem, denne liste vil vokse. Det er et spørgsmål om at skrive dokumentation til programmerne, enhvers programmørs mareridt 8-) Det er det sidste skridt man aldrig får taget sig sammen til...
   Source koden er inkluderet i alle programmer, så du kan studere hvordan de er lavet, evt. kan du bygge videre på dem. Hvis du bruger dele af koden til offentligjorte programmer bedes du venligst inkludere et link til mig i din dokumentation (http://surf.to/tommytamsen).
   De fleste/alle? programmer er skrevet til Devpac assembleren men skulle let kunne omsættes til andre assemblere. For at kunne assemble koden skal du have en header fil. I den findes de makroer som jeg oftest benytter i min kode. Den skal du downloade separat, den følger ikke med i arkiverne. Desuden gør jeg flittig brug af assembler include filerne (#?.i), længe leve OS'lamisk programmering, dem må du selv skaffe (følger som regel med de fleste assemblere).
   Arkiverne er LhA pakket. Hvis du ikke ved hvad det er for noget, er programmerne sikkert ikke noget for dig 8-) God fornøjelse...


Header fil, etc.

   Her er den fil du skal bruge for at kunne assemble programmerne selv. Foruden en header fil er der nogle object (#?.o) filer som jeg ofte linker sammen med. I alle arkiver ligger en færdig assemblet binær fil, så det er kun programmørere der skal downloade denne fil!

Devpac_HeaderFile.LhA (11,8 KB)


ResetClock v1.0

   Har du, ligesom mig, en Amiga uden ur i? Jeg kan godt lide at klokken passer, så filerne får en rigtig "DateStamp". Det er rimelig praktisk at kunne se hvornår en fil er oprettet. Desværre var Commodore så nærige at de "glemte" et ur i A1200 8-( Så er man jo nødt til at indtaste datoen og klokken hver gang man resetter, temmelig træls.
   For at løse det skrev jeg et program der overlever et "reset", så det kun er første gang computeren boot'er man skal indtaste datoen og klokken. Herefter husker Amiga'en klokken, indtil man slukker for den. Desuden kan man ved hjælp af nogle linier i startup-sequences lette hele arbejdet. Læs mere i dokumentationen.

ResetClock.LhA (5,7 KB) ResetClock.s


SelectDevice v1.2

   Et program til at vælge et AmigaDOS device fra en requester. Enhederne der vises i requesteren kan specificeres med kommando linie argumenter. Dette kan bruges i et script, til f.eks. at vælge et floppy drev at udpakke en DMS fil til. Kræver OS v39 (3.x).

SelectDevice.LhA (21,9 KB) SelectDevice.s


RPM v1.11

   Med dette program kan du checke omdrejningstallet på dit floppy disk drev. En normalt diskette (880KB) skal køre med 300 omdrejninger pr. minut, en HD (1,76MB) 150. Programmet vil læse fra disketten i 1 min. (ødelækker ikke disketten) og udskrive omdrejningstallet.

RPM.LhA (6,3 KB) RPM.s


StripPath v1.01

   Når du laver AmigaDOS scripts skal du nogle gange bruge et skuffe-/filnavn. Her er det oplagt at bruge RequestFile, men her får man som regel hele sti'en (path'en) med. Hvis man bare skal bruge skuffe- eller filnavnet, uden en sti, kan dette program hjælpe. Det vil fjerne sti'en og udskrive skuffe-/filnavnet.

StripPath.LhA (2,3 KB)


Narrator v1.0

   Dette er en Assembler kildetekst der viser brugen af translator.library og narrator.device. Programmet har ikke noget egentlig formål, andet end at vise hvordan du kan bruge Amiga'en til tale en tekst, i dine egne programmer.

Narrator.LhA (3 KB) Narrator.s (3 KB)


Yatzy64

   Et program min ven, Jesper Brinkkjær, og mig lavede da vi var unge... Sikke en god betaling vi fik af Commodore for det :D

Yatzy64.zip (33 MB)